Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Δάση και βιώσιμες πόλεις !



Τα δάση και τα δέντρα αποθηκεύουν άνθρακα, γεγονός που συμβάλλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις αστικές περιοχές και γύρω από αυτές.


Οι τοπικοί πληθυσμοί χρησιμοποιούν τα φρούτα, τα καρύδια, τα φύλλα και τα έντομα που βρίσκονται στα αστικά δέντρα για να παράγουν τρόφιμα και φάρμακα για χρήση στο σπίτι ή ως πηγή εισοδήματος.


Οι αστικές περιοχές πρασίνου, συμπεριλαμβανομένων των δασών, ενθαρρύνουν τον ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής, βελτιώνουν την ψυχική υγεία, προλαμβάνουν τις ασθένειες και παρέχουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κοινωνικοποιούνται.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 5-30 Μαρτίου 2018
Δωρεάν είσοδος 
Τηλέφωνο 23210 99395

Τα προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 8 χρόνια o Όμιλος Σερρών για UNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.
·  Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργος Πεχλιβανίδης 
  •  Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
  •  www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


  •  Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου