Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Εβδομάδα Ενέργειας και Ημέρα του Ανέμου

minima
Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου – 15 Ιουνίου 2015
Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 15 Ιουνίου 2015.
Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2015 πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC, μέλος του οποίου είναι από φέτος και η ΕΛΕΤΑΕΝ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας EWEA, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την  τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών και στην ενημέρωσή του για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας και των ΑΠΕ γενικότερα, που προσφέρουν μια βιώσιμη ενεργειακή λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.
Για αυτή τη μοναδική προσφορά πρέπει να πείσουμε την Ελληνική κοινωνία και να εκπαιδεύσουμε την Ελληνική πολιτεία.
Σε μία δύσκολή για όλους περίοδο, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) θα συμμετάσχει και αυτή τη χρονιά ενεργά στους παγκόσμιους εορτασμούς για την Ημέρα του Ανέμου και θα γιορτάσει με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη τον Αίολο, μεταφέροντας με την αρωγή σου το μήνυμα της ελπίδας..

O Όμιλος Σερρών για  UNESCO ενώνει τη φωνή του με τη ΕΛΕΤΑΕΝ απαιτώντας την άμεση ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας, μιας μοναδικής, καθαρής, ανεξάντλητης, εγχώριας  πηγής ενέργειας, που θα βοηθήσει άμεσα την εθνική οικονομία, θα προστατέψει το άμεσο περιβάλλον και θα είναι η ασπίδα μας από τις χειρότερες εξελίξεις των κλιματικών αλλαγών.

Μπορείς να φανταστείς τίποτε καλύτερο για την οικογένεια σου;
Εντάσσει την δράσει στην Εβδομάδα Ενέργειας 2015 
http://www.serresforunesco.org/?p=3272

Στο Μουσείο ο Όμιλος θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ 
https://solarsystem.nasa.gov/kids/
https://solarsystem.nasa.gov/index.cfm


Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO γιορτάζει την ημέρα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών ,με την ΠΡΑΞΙΣ και την ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ 

.Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος ως τις 30-6-15
Είσοδος ελεύθερη
Υποστηρίζουν οι Ι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, Λίλιαν Τούσκα  με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο, τους Ευρωπαίους εθελοντές  Cristana Lopez Έλενα Crespo Leonard Hahne Juljan Λάλα   Leslie Besacier με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου.Ακης Μακαράς ,Μαρία Χατζηδημητρίου
Χορηγοί επικοινωνίας , Εφημερίδες Πρόοδος,  http://www.serresparatiritis.gr  
 http://www.infonews24.gr/

Τα εκπαιδευτικά πρόγραμμα του έτους 2015 που πραγματοποιεί ο Όμιλος Σερρών για UNESCO  στο Μουσείο αφιερώνονται στα 70 χρόνια από της ιδρύσεως της UNESCO τo 1945


·        
       Με την αιγίδα της

Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  


Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

1 σχόλιο :

  1. Καλησπέρα και πραγματικά μπράβο ! θεωρώ πως αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι πάρα πολύ σημαντικά για όλες τις ηλικίες και απόψεις! ευχαριστούμε πολύ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή