Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αναρωτηθήκατε πού θα πάνε φέτος διακοπές τα θαλάσσια ζώα;



"Οι διακοπές συνεχίζονται!

Συνήθως εμείς οι άνθρωποι το καλοκαίρι πάμε διακοπές στη θάλασσα, αναρωτηθήκατε πού θα πάνε φέτος διακοπές τα θαλάσσια ζώα;
Μα φυσικά!!!  ΚΑΙ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!

Δεν θα έρθουν από πολύ μακριά μιας και θα συναντήσουμε τις φάλαινες και τα δελφίνια που ζουν στα δικά μας νερά, καθώς και τους καρχαρίες.
Θα μάθουμε ποιά είναι η μεγαλύτερη φάλαινα που υπάρχει στον κόσμο και πόσο επικίνδυνες είναι οι ελαφριές και παιχνιδιάρικες μέδουσες.
 Τα φωτεινά ψάρια που ζουν στα μεγάλα βάθη πώς καταφέρνουν και βλέπουν; Επιτέλους, τί είναι το πλαγκτόν; 
Τί θα συμβεί αν καταφέρουμε να πλησιάσουμε έναν κορραλιογενή ύφαλο σαν κι αυτόν στον οποίο ζούσε ο Νέμο το ψαράκι;

Ελάτε να εξερευνήσουμε τα μυστικά του βαθύ και μπλε ωκεανού μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, μην ξεχάσετε το μαγιώ σας!"

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν η Ευαγγελία Ιωαννίδου και Τατιάνα Αγγελίδου

Η δεύτερη δράση του Καλοκαιρινού προγράμματος Καλοκαίρι στο …Μουσείο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δημου Σερρών είναι αφιερωμένη στο Έτος Ωκεανών 2012.

Οι φορείς σ όλο τον κόσμο αφιερώνουν τις Ευρωπαϊκές Εβδομάδες Αλιείας του καλοκαιριού 2012 στην ευαισθητοποίηση των πολιτών τους.Η καμπάνια του έτους έχει θέμα :

Σταματήστε την υπεραλίευση, πριν καταρρεύσει η αλιεία.

 Η υπεραλίευση αδειάζει τους ωκεανούς από ψάρια. Φέτος το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Εβδομάδων Αλιείας είναι μια ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα στους πολιτικούς. «Σταματήστε την υπεραλίευση, πριν καταρρεύσει η αλιεία». Οι πολιτικοί έχουν την ευθύνη της λήψης των αποφάσεων οι οποίες θα τερματίσουν την υπεραλίευση, ενώ οι πολίτες είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τους πολιτικούς για να λάβουν αυτές τις αποφάσεις. Οι ευρωπαϊκές εβδομάδες αλιείας 2012 είναι μια ευκαιρία για να ακουστεί η φωνή σας.

 Πάρε κι εσύ μέρος στην προσπάθεια 
 Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μπορούν να αλλάξουν με τη συμμετοχή και τη δράση σας. Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί συμμετέχοντας σε δραστηριότητες Η 2η δράση στο *Καλοκαίρι πάμε ….Μουσείο* εντάσσετε 
Στις Ευρωπαϊκές Εβδομάδες αλιείας.

 Ευρωπαϊκή εβδομάδα αλιείας 2012
Το θαλάσσιο οικοσύστημα ήταν υγιέστερο στο παρελθόν. Στις επιπτώσεις της υπεραλίευσης, και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις της ευρωπαϊκής αλιευτικής πολιτικής, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
 
Συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής
*Προστατεύστε  την αλιείας μας – Κληρονομείστε  ένα υγιέστερο κόσμο.*
Οι ζωγραφιές των παιδιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα σταλούν στο FAO-IUU ως συμμετοχή τους στην καμπάνια ευαισθητοποίησης βάσει των όρων του διαγωνισμού. 

 *Οι δράσεις  υποστηρίζεται από τους εθελοντές φορείς :τον Όμιλο Σερρών για  UNESCO, την ομάδα *Σέρρες Εθελοντές 2011*,την Αστροπύλη Σερρών, την PRAXIS με τους εθελοντές Ιωαννίδου Ευαγγελία, την Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Χαράλαμπος Δαβιδ, κ.κ Σταύρο Μερτζεμέκη Αντιπρόεδρο,Νίκος Δουλακάκης, Βάσω Παπαθανασίου εκπαιδευτικό,στην ηλεκτρονική υποστήριξη, Ζαφειρούλα Μποζίνου Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά. Η κ Μαρία Εμμανουηλίδου Msc Mentoring Coaching, τους Ευρωπαίους  εθελοντές της PRAXIS, Ola Grabowska ,Katia Siebert , Rafael Zygula, με υποστηρικτή τον κ Κ Βαβαλέκα

Με την αιγίδα της
 Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO
 





Η δράση εντάσσετε στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020
Στην *Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020*



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου